The Phoenix Suns adalah pilihan utama dalam playoff

phoenix

Setelah Dallas Mavericks tewas dalam pusingan pertama playoff kepada Golden State Warriors, Suns kini mempunyai kelebihan di rumah menerusi playoff. Sebab di sebalik ini adalah bahawa catatan musim biasa 61-21 Suns adalah yang terbaik di antara semua pasukan yang masih ada dalam pertarungan.

Bermain di rumah bukanlah sesuatu yang diperhatikan oleh Suns sepanjang musim. Namun, itu akan menjadi kelebihan besar mega888 bagi mereka memandangkan pada musim biasa bermain di rumah mereka berada di kedudukan 33-8 di depan dan telah memenangi ketiga playoff di tempat sendiri.

Dengan kekalahan mengejutkan dari mega888, taruhannya meningkat dalam pertarungan pusingan kedua antara Suns dan San Antonio Spurs.

Menurut Steve Nash dari Phoenix, pertarungan akan seperti final walaupun masih banyak pasukan yang perlu dimainkan.

Pada final Western Conference 2005, Spurs mengalahkan Suns dalam 5 perlawanan dan Suns lebih tahu tidak mengabaikan mereka setelah kekalahan itu.

Kedua-dua pasukan telah bermain sebanyak 21 perlawanan antara satu sama lain dan Spurs telah menang 17, termasuk dua dari tiga pada musim biasa 2006-07.

Manu Ginobili dari Spurs cukup optimis bahawa dia dapat mengalahkan Suns. Dia mengatakan bahawa pasukan tahu mereka dapat mengalahkan Phoenix. Sementara itu, jurulatih Gregg Popovich berpendapat bahawa Suns adalah pasukan yang berkaliber juara dan Spurs tidak boleh memandang rendah mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *